Kontakta oss

Vi finns här för att besvara dina frågor och hjälpa dig.

0411-55 05 55

Almvägen 2, 271 71 Nybrostrand

Tillhörighet – att höra till

En av människans starkaste drivkrafter för att må bra och fortsätta vilja må bra är att få bli bekräftad. Bekräftad genom beröm, bekräftad genom beröring att bli sedd, bekräftad genom att få höra till.

Nu när jag själv är trebarns mamma så blir det väldigt tydligt och påtagligt hur viktigt det här är och att alla mina tre döttrar får sin personliga dos. Det här jobbar jag och min älskade man med konstant, dagligen. Vad som blir en konsekvens av detta är att när vi sköter vårt jobb som föräldrar att bekräfta våra tre pärlor så får vi automatiskt bekräftelse tillbaka och då mår vi bra. Framförallt orkar vi då se varandra som ett par och inte bara se alla klädhögar, skohögar, tvätthögar, alla MÅSTEN, vi ser faktiskt varandra.

Då känner jag mig lycklig och mår bra och på något sätt så upplever jag det som att jag har en ”kugge” klar i mitt livspussel. Med klar menar jag inte att den är statiskt klar utan att den kuggen har sin plats men måste snurra och kugga i andra kuggar för att mitt liv ska fungera och jag ska orka vara en bra Ingrid.

 

 

På tal om Lycka så uppmuntrar jag er alla att ta 10 minuter av er tid och se den här videon – så klok och så relevant i vår tid

TÄNK OM UTBILDNING HANDLADE OM HÄLSA & LYCKA

 

Allergi och tillhörighet

Det har kommit många positiva reaktioner på Piggehlins nya initiativ FRISKA FAMILJEN, att det finns ett behov av vårt tänk. Framförallt vad det gäller synen och kunskapen på allergi och allergiker.

Om det är viktigt för merparten att få bli bekräftad och ha tillhörighet så jag kan lova att det är superviktigt för barn som lever med livsmedelsallergier. Känslan som Hilda (vår dotter) beskriver när hennes kompisar har tagit hänsyn till hennes allergier och själva väljer att äta isglass till exempel.

Det är tillsynes små saker men det ger enormt mycket!

 

Jag ska fortsätta att vara den bästa Ingrid som jag kan och jag hoppas och önskar er alla andra det samma – fortsätt att vara den bästa för dig!