”Jag vill bidra till härliga upplevelser
– och en liten bit i det stora livspusslet.”

(Klicka på länken för att se en kort Videointervju Speedsynkar 2)

Hos Piggehlin Barnens Resebyrå är hela resan planerad för barnen – och alla som har barnasinnet kvar. Resmål och reseprogram planeras utifrån barnens behov, men bidrar också till att det blir enklare och roligare för vuxna som reser med barn och barnbarn.

Specialkost är viktigt

Ett av mina egna barn är kraftigt allergisk mot mjölk- & äggprotein vilket har inneburit att alla våra guidade resor är planerade för att ta hand om gäster med specialkost behov. Det innebär att ALLT är planerat från det att du stiger på till dess att du kommer hem igen. Fika på bussen, luncher efter vägen, hotellmaten. Övriga gäster påminns om att inte äta nötter under resan, vilket bemöts väldigt positivt.

Lösa logistiken

Idag är det ännu vanligare att generationerna bor långt ifrån varandra och man har inte alltid det dagliga umgänget. Men jag är övertygad om att man kan bygga upp nära och viktiga relationer även om man ses mer sällan. Det vill vi bidra till med våra resor.

Samtidigt hoppas vi att resorna kan bidra till att lösa praktiska problem för föräldragenerationen som försöker få ihop livspusslet med karriär och barn. Enbart sommarlovet är 10 veckor långt och det kan vara svårt att hitta vettiga aktiviteter för barnen när man själv jobbar.

Resor stärker relationerna

Efter tjugo år i resebranschen – bl a hos Ving och med Sport Camps lägerresor för barn och ungdomar – har Ingrid Ehlin otaliga gånger sett vad resor och upplevelser betyder för människor och hur gemensamma erfarenheter kan stärka relationer. Under Ingrids tredje föräldraledighet mognade idén om att arrangera resor med fokus på barn och så föddes Piggehlin Barnens Resebyrå.

– Jag vill ta vara på all min kompetens och erfarenhet från rese- och servicebranschen och fokusera på barn och deras behov. Arrangera bra resor för barn med allergier och andra specifika behov. Där vi kan stå för allt det praktiska och den grundläggande tryggheten medan både små och stora resenärer kan fokusera på upplevelsen.