Förväntingar

Vi tror att nyckeln till framgång ligger i att kunna möta våra gästers förväntningar.
Därför bör ni själva tänka igenom vilka förväntingar ni har på er planerade resa.
Prata med barnen, undvik ledande frågor, låt alla skriva små lappar med sina personliga förväntningar. Det är väldigt lätt att vuxna för över sina egna förväntningar på barnen. Oftast brukar den starkaste gemensamma önskan vara, att vara tillsammans.

Om barnen ska resa ensamma med far- och morföräldrar så måste ni vara ärliga i planeringen. Vilka rädslor finns? Har barnen några särskilda rutiner vid läggdags? Finns det  mediciner som ska tas vid särskilda klockslag? Ring gärna oss om vägledning.

Packning

Packa lite, packa lätt!
På våra resor med övernatting så ingår alltid lakan och handdukar.
Ta med en mindre väska eller ryggsäck som är enkel att ta med under dagens aktiviteter.
Där packar ni lite frukt, dricka och våtservetter. En tröja om det blir kallare under eftermiddagen. Till alla våra arrangemang har vi bussen med oss, så blir det omslag i vädret har vi möjlighet att hämta regnkläder, stövlar m.m. Skönt att inte behöva släpa på extra vikt.

Mediciner

Om någon i sällskapet tar mediciner eller behöver ha med sig akutmediciner är det oerhört viktigt att ni informerar er guide om detta. Våra gudier är utbildade inom första hjälpen och är en stor hjälp om en akutsituation skulle uppstå.

Våra guider har själva med sig ett första hjälpen kit med plåster, stödförband m.m. Tänk däremot på att solen kan vara stark under sommarmånaderna så solkräm och solhatt är aldrig fel.